Τα βιβλία των χμ


Οι ιστορίες των Χμ συνεχίζονται και εξάπτουν τη φαντασία μας και αν δεν τις γνωρίζετε ειναι ευκαιρία να μυηθείτε στον κόσμο των Χμ και να σας λυθούν όλες οι απορίες για τα Χμ. Αλήθεια έχετε ποτέ συναντήσει ένα Χμ; θα το αναγνωρίσετε αμέσως και θα γίνει πολύτιμος βοηθός σας.
Έχει κεφάλι μυτερό, σαν μύτη μολυβιού. Φοράει πάντα παπούτσια σαν σκι για να κινείται πολύ γρήγορα. Και κρατάει πάντα μια ομπρέλα, που: α. το βοηθάει να στηρίζεται όταν κινείται πάνω στις σελίδες, β. το βοηθάει να κινείται γρήγορα στις σελίδες που έχουν γραμμές και γ. το προστατεύει από τις βροχές.
Για σκεφτείτε καλά… Εσείς έχετε συναντήσει ποτέ ένα τέτοιο πλασματάκι;



Αν όχι η συμβουλή μας είναι απλή. Μόλις ανοίξετε κάποιο βιβλίο και αρχίσετε να διαβάζετε έχετε πολλές πιθανότητες να συναντήσετε τα Χμ γιατί τα Χμ λατρεύουν τις λέξεις και οι λέξεις κρύβονται καλά μέσα στα βιβλία.
Οι ιστορίες των Χμ γράφτηκαν και για να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα. Γιατί όταν κάποιος γράφει ή διαβάζει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί μπροστά του , αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα που ζει στις σελίδες των τετραδίων και των βιβλίων!
Τα Χμ θα σας παρασύρουν στις σελίδες  και ούτε που θα καταλάβετε πως φτάσατε στο τέλος. Αυτή η ιστορία δεν έγινε μία φορά κι έναν καιρό. Το αντίθετο μάλιστα. Γίνεται κάθε φορά κι όλο τον καιρό. Αυτή η ιστορία γίνεται κάθε φορά που διαβάζουμε ένα μεγάλο βιβλίο…Γιατί υπάρχουν κάποια βιβλία που είναι τόσο πυκνογραμμένα και έχουν τόσες πολλές λέξεις στριμωγμένες σε μια σελίδα, που είναι σα να βλέπεις ένα τοίχο από λέξεις αντί για τούβλα.



Τα Χμ μας μαθαίνουν πως το διάβασμα γίνεται παιχνίδι όταν τα καταφέρεις ν΄αγαπήσεις το βιβλίο.  Μπορείς να κάνεις Μαθηματικά και να μάθεις να μετράς, αν απαριθμήσεις τις σελίδες ενός βιβλίου και πόσους λεξοδιαβαστές συνάντησες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μεγενθυτικό φακό όπως αυτόν που έχουν τα χμ.
Εμείς σκεφτήκαμε να στρίψουμε σύρμα πίπας σε κίτρινο και κόκκινο χρώμα και να φτιάξουμε μεγενθυτικούς φακούς με χρωματιστές ζελατίνες για να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των Χμ και να χρωματίσουμε τα χμ με τα χρώματα της φαντασίας μας. Έτσι ένα Χμ που ντέπεται γίνεται κατακόκκινο, ενώ ένα θυμωμένο Χμ γίνεται πράσινο, ενώ ένα γκρινιάρικο Χμ γίνεται κίτρινο και φτιάξτε τις δικές σας φανταστικές ιστορίες.





01. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΜ ΠΟΥ ΕΙΔΑ

02. Ο ΛΕΞΙΔΙΩΤΗΣ ΧΜ!

03. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΕΞΟΦΑΓΩΝ ΧΜ


04. ΤΑ ΧΜ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


Εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου