Οι γονείς χωρίζουν - Καππάτου, Αλεξάνδρα Α


Oλοι σχεδόν οι ερευνητές είναι ότι το διαζύγιο και η σύγκρουση των γονέων θα φέρει σύγκρουση στα παιδιά και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όχι τα ίδια προβλήματα σε όλα τα παιδιά. Άλλα από αυτά θα έχουν επίπονες ψυχολογικές πληγές, ενώ άλλα θα υποφέρουν λιγότερο.



Αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα του κάθε παιδιού και από τον τρόπο που έχει ανατραφεί.

Η διαφορά έγκειται στο ότι μερικά παιδιά είναι πιο ανθεκτικά, γεννημένα να επιβιώνουν στις δύσκολες καταστάσεις. Πολλοί γονείς ρωτούν αν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα αγόρια και στα κορίτσια, αν δηλαδή τα αγόρια είναι πιο ευαίσθητα στο θέμα του χωρισμού των γονιών τους.


Ένας αριθμός ερευνών έχει δείξει ότι τα αγόρια είναι πιο ευαίσθητα, αλλά το αποτέλεσμα ίσως βγαίνει από το γεγονός ότι τα αγόρια προσποιούνται όταν έχουν προβλήματα και βγάζουν ανοιχτά μια αντικοινωνική συμπεριφορά όπως ανυπακοή, επιθετικότητα, ψέματα.


Το βιβλίο μιλάει για το πως να πάρεις διαζύγιο σαν  ζευγάρι αλλά όχι από τα παιδιά

Το τέλος μιας σχέσης επιφέρει σοβαρές δυσκολίες στη ζωή του ζευγαριού, ενώ συνοδεύεται και από την αλλαγή της καθημερινότητας των παιδιών. Η σκέψη και μόνο να μιλήσουν στα παιδιά για ενδεχόμενο διαζύγιο αποτελεί πηγή αναστάτωσης και αγωνίας για τους γονείς, οι οποίοι πολλές φορές νοιώθουν αδύναμοι να διαχειριστούν τα ίδια τους τα συναισθήματα, Δεκάδες ερωτήματα τους βασανίζουν: - Πώς να ανακοινώσω το διαζύγιο στο παιδί μου; - Τι ακριβώς να του πω; - Πως θα αντιδράσει; - Πως θα επικοινωνούμε εμείς οι γονείς μετά τον χωρισμό; - Πώς να αποφύγω τις διαφωνίες; Η έγκριτη ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες που ταλανίζουν τους γονείς οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν σωστά το διαζύγιο τους, διαφυλάσσοντας πάνω από όλα την ψυχική ισορροπία των παιδιών


το βιβλίο της παιδοψυχολόγου είναι εδώ με αναθεωρημένη έκδοση



Αναζητήστε το στις εκδόσεις Μίνωας





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου