Το τελευταίο δαχτυλίδι Σπύρος Πετρουλάκης


ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Το κόστος για την απόκτησή τους δεν απαιτούσε χρήμα, μα κάτι πολύ πιο ισχυρό.

Ο συγγραφέας με την ιστορία του μας γεμίζει πλούσια συναισθήματα με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει σαν δημιουργό. Η χαρά, η λύπη, ο θυμός, η αγωνία, η δυστυχία, η συμπαράσταση, η συμπόνια κατακλύζουν τον αναγνώστη, που για ακόμα μια φορά ταυτίζεται και συμπάσχει με τους ήρωες του βιβλίου.

Οι ζωντανές εικόνες δεν λείπουν από τις σελίδες του βιβλίου, όπως και η περιήγησή μας σε όμορφα μέρη. Η πόλη της Καστοριάς, η Νέα Υόρκη, αλλά και περιοχές της Αττικής είναι μερικά από αυτά. Η φύση με τα χρώματα, τις μυρουδιές και η κινηματογραφική αναπαράσταση των γεγονότων, με την ταυτόχρονα λυρική πένα του συγγραφέα, συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό όπου δρουν οι ήρωες του βιβλίου.



Με συνεχείς αναφορές στο παρελθόν ξετυλίγεται η ιστορία μεθοδικά κρατώντας τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο κεφάλαιο. Το προφίλ των ηρώων χτίζεται σταδιακά, όμως κάθε φορά που νομίζουμε πως γνωρίζουμε καλά τους πρωταγωνιστές οι επόμενες σελίδες του βιβλίου μας διαψεύδουν.

Είναι γνωστό πως ο Σπύρος Πετρουλάκης αγαπάει τους ήρωες τους και μπαίνει βαθιά στην ψυχολογία και στην ψυχοσύνθεσή τους. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άνθρωποι αληθινοί, γεμάτοι αδυναμίες, πάθη, όνειρα και λάθη που τους σημαδεύουν, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.


Με ένα άκρος ευαίσθητο θέμα, ο συγγραφές εκπλήσσει με την διορατικότητα, την αντικειμενικότητα και τον σεβασμό με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της παρένθετης μητρότητας. Γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας τολμά ένα ταξίδι ζωής, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Πορευόμαστε μαζί του, κινούμαστε στο μυαλό των ηρώων του, περπατάμε στα χνάρια τους και περιμένουμε τη λύτρωση, όταν τα μυστικά και οι αλήθειες τους βγουν στο φως στο τέλος.



                                            Αναζητήστε το στις εκδόσεις Μίνωας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου