Ο Μικρός Πρίγκιπας - Άντουαν Ντε Σεντ-εξιπερι

 Και ξαναγύρισε στην αλεπού:

«Αντίο…» της είπε.
«Αντίο», είπε η αλεπού. «Και να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».
«Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια», ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
«Είν’ ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει να’ χει τόση σημασία».
«Είν’ ο καιρός που έχασα για το τριαντάφυλλό μου…» είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
«Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια», είπε η αλεπού. «Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος
για το τριαντάφυλλό σου…»
«Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου…» ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.


Ένα διαχρονικό βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. Διαβάζετε από γενιά σε γενιά ξανά και ξανά μιας και ανάλογα την ηλικία που είναι κάποιος αντιλαμβάνεται αλλιώς τα μηνύματά του.
Ο Μικρός πρίγκιπας είναι αδιαμφησβήτητα ένα βιβλίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν γράφτηκε για παιδιά ή για όλους εμάς τους εγωκεντρικούς ενήλικες. Όλους εμάς που έχουμε ξεχάσει ότι η αγάπη μας πολλές φορές αντικατοπτρίζεται μέσω του χρόνου που έχουμε ξοδέψει για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Ένα βιβλίο που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, καθώς σε κάθε ηλικιακή ομάδα έχει την δυνατότητα να δώσει ένα δυνατό μάθημα ζωής, φιλίας και αγάπης. Και όλα αυτά γιατί την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια...



ένας έργο ζωής για τη ζωή Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε μικρούς και μεγάλους!


Ένα αριστουργηματικό βιβλίο, για μικρούς και μεγάλους που σε μαγεύει, σε συγκινεί και σε προβληματίζει!


βιβλίο χωρίς ηλικία..



Ο αγαπημένος Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει με τρόπο μοναδικό στις υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Συναντήστε τον στην έρημο της Σαχάρας, μοιραστείτε την αγάπη του για τα παιδιά και για τα λουλούδια, ακολουθήστε τον στο ταξίδι του στο σύμπαν και στους πλανήτες, και ζήστε μαζί του την πιο μαγευτική ιστορία που έχει συντροφέψει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους στο πέρασμα των χρόνων.






Θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου