Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς»

        Οι εκδόσεις Μίνωας στρέφουν με σεβασμό τη ματιά τους στην παιδική αγορά 

Πρόκειται για ένα υπέροχο φροντισμένο σκληρόδετο βιβλίο 120 περίπου σελίδων για παιδιά από 8 ετών και πάνω που περιέχει οκτώ από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς: Όλιβερ Τουίστ, Το παλαιοπωλείο, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Μεγάλες προσδοκίες, Ιστορία δύο πόλεων, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, Νίκολας Νίκλεμπι και Δύσκολοι καιροί. 
Η Angela McAllister τις διασκεύασε με σεβασμό προς το πρωτότυπο κι έχει κρατήσει τις σημαντικότερες εξελίξεις που βιώνουν οι χαρακτήρες αυτών των μυθιστορημάτων. Οι μικροί αναγνώστες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον σημαντικό αυτόν Άγγλο λογοτέχνη και να ζήσουν την εποχή που έγραψε, να γνωρίσουν χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της κλασικής λογοτεχνίας και να χαθούν σ’ έναν κόσμο ανατροπών, εκπλήξεων και ηθικών διδαγμάτων. Κάθε τίτλος έχει στην αρχή μια πινακοθήκη με τους χαρακτήρες της ιστορίας ενώ στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά μπορούν να βρουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα και χρονολόγιο του Τσαρλς Ντίκενς καθώς και γλωσσάρι. Η εικονογράφηση κινείται σε παλ χρώματα κι έχει μια πολύ προσωπική εκφραστικότητα. Ολοσέλιδες απεικονίσεις και συνοδευτικές εικόνες ζωντανεύουν τα κείμενα κι ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες και ποικίλες προοπτικές πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών.
Ανακαλύψτε οκτώ αγαπημένες κλασικές ιστορίες του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα όλων των εποχών, Τσαρλς Ντίκενς.Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες για παιδιά και στο τέλος του βιβλίου θα βρουν πληροφορίες για τον συγγραφέα και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο γλωσσάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου