Μία ιστορία την ημέρα - εκδόσεις Χάρτινη πόλη

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να πάρετε μαζί σας στην έξοδο σας ένα παραμύθι για να διαβάσει όταν βγείτε έξω το παιδί σας αλλά δεν χωρούσε στην τσάντα σας. Πόσες φορές το βράδυ το παιδί σας νυστάζει αλλά θέλει να διαβάσει και ένα παραμύθι μικρό και σύντομο και δεν έχεις επιλογή και διαβάζετε ένα μεγάλο και στο τέλος έχει ήδη κοιμηθεί το παιδί;
Από τις εκδόσεις  χάρτινη πόλη πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν μικρές ιστορίες με μεγάλο νόημα. Μικρές ιστορίες για την ημέρα ή το βράδυ.
Στα χέρια μου έπεσαν τρεις ιστορίες από την σειρά μια ιστορία την ημέρα.
Μια βιολέτα στον βόρειο πόλο . Η σειρά ανήκει στη 13η σειρά. Ένα πρωί στο βόρειο πόλο ο αρκούδος μύρισε μια ασυνήθιστη μυρωδιά στον αέρα. Σύντομα τα αρκουδάκια εντόπισαν μια βιολέτα  λουλουδάκι που έτρεμε από το κρύο αλλά με θάρρος συνέχιζε να σκορπίζει το άρωμα της στον αέρα. Τι γυρεύει μια βιολέτα στο βόρειο πόλο; Πώς βρέθηκε εκεί το λουλούδι; Τι έντονο και μεθυστικό άρωμα είχε; Όλα τα ζωάκια μαζεύτηκαν  κοντά για να την δούνε και προσπαθούσαν  να βρουν εξήγηση .



Το επόμενο βιβλίο  ανήκει στην 11η σειρά και είναι ο Οδυσσέας και Άργος.
Ποιος ήταν ο Οδυσσέας; 
Πατέρας τους ήταν ο Λαέρτης βασιλιάς της Ιθάκης ο Οδυσσέας ήταν ένα πριγκιπόπουλο στην Ιθάκη που φοβόταν πολύ τα σκυλιά, μία για να το ξεπεράσει υιοθέτησε ένα κουτάβι τον Άργο.
Από τότε δεν ξανά ένιωσε φόβο.
Οι βόλτες στα δάση έγιναν πιο διασκεδαστικές, μάλιστα τώρα δεν φοβόταν και παρόλο που συνάντησαν ένα μεγάλο σκυλί ο Άργος το πλησίασε και έμοιαζε σαν να προσπαθούσε να του πει ότι ο Οδυσσέας δεν θα του κάνει κακό.
Όταν μετά από καιρό ο Οδυσσέας έφυγε για τον τρωικό πόλεμο ο πιστός φίλος τον περίμενε καρτερικά 20 χρόνια.


Τέλος το τρίτο βιβλίο ανήκει στην 14 σειρά και είναι ο ασπροδόντης.

Ο Ασπροδόντης είναι ένα λυκόπουλο που γεννιέται στη παγωμένη βόρεια Αμερική. Η ζωή του από πολύ νωρίς είναι δύσκολη και μοναχική άλλα 
 ζώα δείχνουν τι σκληρό πρόσωπο και εκείνος γίνεται επικίνδυνος. Ο Ασπροδόντης είχε δεχτεί πολλά μαστιγώματα και ξύλο και δεν εμπιστευόταν τους ανθρώπους . Μια μέρα τα έξυπνα μάτια του θα συναντήσουν ένα βλέμμα γεμάτο στοργή και κατανόησης .


Οι ιστορίες είναι φανταστικές με ωραίες εικονογράφηση για τα παιδιά

Θα τα βρείτε στις εκδόσεις χάρτινη πόλη και φυσικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου