Η υπόσχεση του παιδιού» το νέο βιβλίο της Ερης Ρίτσου για παιδιά


Σε παιδιά 4 ετών και άνω απευθύνεται το νέο βιβλίο της Ερης Ρίτσου «Η υπόσχεση του παιδιού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» σε εικονογράφηση της Ερσης Σπαθοπούλου.




Η υπόσχεση του παιδιού είναι η υπόσχεση κάθε παιδιού και κάθε νέας γενιάς να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο. Έναν κόσμο όπου θα υπάρχει σεβασμός και αγάπη για όλα τα πλάσματα πάνω στη γη, γιατί κάθε ζωντανή ύπαρξη είναι μοναδική και πολύτιμη.



Πρόκειται για ένα γλυκό παραμύθι σε έμμετρο λόγο που μιλάει για την ιστορία μιας πεταλούδας, η οποία σιγά σιγά ανακαλύπτει τον κόσμο. Στην αρχή βλέπει την άσχημη πλευρά του: Εκεί που παίζει με τη φίλη της την αρκούδα, εκείνη της λέει ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει να κυνηγούν τις αρκούδες και να τις σκοτώνουν. Η πεταλούδα τότε θυμάται και εκείνη μία ιστορία σχετική: Οι άνθρωποι σκοτώνουν τις πεταλούδες και τις βάζουν σε καρφίτσες και σε γυάλινα κάδρα. Ο διάλογος διακόπτεται από πυροβολισμούς και η αρκούδα τρέχει να σωθεί! Μία μέρα όμως η πεταλούδα θα γνωρίσει την καλή πλευρά των ανθρώπων. Θα καταλάβει ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ειδικά τα παιδιά. Ποια υπόσχεση θα της δώσει το παιδί;
Με τη γλυκιά αυτή ιστορία η συγγραφέας Έρη Ρίτσου θέλει να δείξει αφενός ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και αφετέρου ότι μόνο αν τα έχουμε ως πρότυπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο!


Τι θα γίνει και θα ακολουθήσει η υπόσχεση;
Ένα εξαιρετικό βιβλίο ακόμη μια φορά από την συγγραφέα Έρη Ρίτσου




Θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου