Τα καλύτερα παζλ για το καλοκαίρι Γοργόνες με βιβλίο και 10 γοργόνες για ατελείωτο παιχνίδι




Όταν κάποιος σκέφτεται τα παζλ, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η διασκέδαση και το χόμπυ. Όμως, στην πραγματικότητα που βοηθάει το παζλ; Εκτός από τη διασκέδαση και τη χαλάρωση, έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία όλων των ηλικιών. Από τα παιδιά που αναπτύσσουν δεξιότητες μέχρι και την όξυνση της μνήμης και την αποφυγή πνευματικών νόσων σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Που βοηθάει το παζλ



Το παζλ ανεξάρτητα από το πόσα τεμάχια έχει ή το υλικό που είναι φτιαγμένο βοηθάει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών

Τα παζλ για παιδιά μπορούν να τα βοηθήσουν με πολλούς τρόπους, προσαρμόζοντας πάντα το μέγεθος των κομματιών και τη δυσκολία ενός παζλ ανάλογα με την ηλικία τους. Γνωστικά οφέλη: Οι γρίφοι και τα παζλ βοηθούν στην ανάπτυξη της αντίληψης, της οργάνωσης, της συγκέντρωσης.
Φυσικά οφέλη: Παρόλο που δεν μοιάζει με σωματική άσκηση, η κατασκευή ενός παζλ απαιτεί συντονισμό κινήσεων του χεριού και ελεγχόμενη χρήση του καρπού και των δαχτύλων, γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη της «λεπτής κινητικότητας»
Συναισθηματικά οφέλη: Διδάσκουν επίσης υπομονή, αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο. Η δημιουργία ενός παζλ απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Όταν ολοκληρώνουμε ένα παζλ νιώθουμε θαυμασμό και αναγνώριση για την επίτευξή του, ειδικά στα παιδιά.
Το παζλ βοηθά και στην εργοθεραπεία μετά από τραυματισμούς στα δάχτυλα και τα χέρια και επίσης μετά από εγκεφαλικούς τραυματισμούς, στους οποίους πρέπει να επανεκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο και να βελτιώσουμε τον συντονισμό με τα χέρια.





Ανακαλύψτε μέσα σε αυτό το κουτί ένα βιβλιαράκι με πολλές πανέμορφες γοργόνες στον ωκεανό και συνδέστε τους αριθμούς από το 1 ως το 10 με διάφορα στοιχεία του βυθού για να ενισχύσετε τη δεξιότητα αρίθμησης του παιδιού. Στη συνέχεια συναρμολογήστε το παζλ και τοποθετήστε επάνω τις 10 φιγούρες των γοργόνων ή παίξτε χωριστά με αυτές!



το παζλ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ψυχογιός

και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου