Tο λουλούδι του πάγου -Μαρία Τζιριτά


Tο λουλούδι του πάγου -Μαρία Τζιριτά 



Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο που διαπραγματεύεται ένα κοινωνικό θέμα που είναι πάντα επίκαιρο. Δεν είναι , κατά τη γνώμη μου, η ιστορία του, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο, όσο η ιδιαίτερη ικανότητα της να περιγράφει τους χαρακτήρες των ηρώων της τόσο μοναδικά και τόσο ζωντανά που δημιουργεί στον αναγνώστη σωρεία συναισθημάτων , λες και ζει και συναναστρέφεται με αυτούς. Και με αυτή την τόσο γλαφυρή παρουσίαση, προβληματιζόμαστε για τους ανθρώπους γύρω μας και μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε αλλιώς κάποια πράγματα. Η κ. Τζιρίτα διαπραγματεύεται πάντα κάποιο επίκαιρο, κοινωνικό και δύσκολο θέμα στα βιβλία της κι αυτό την κάνει τόσο ξεχωριστή.  Η κυρία Τζιρίτα περιγράφει με μεγάλη ευστοχία το ψυχογράφημα όλων των ηρώων, εφόσον με την αμεσότητα της μας κάνει να βιώνουμε κι εμείς αυτό που περιγράφεται. Διαλέγουμε τον ρόλο μας και πορευόμαστε. Ταυτιζόμαστε με χαρακτήρες και απλά ακολουθούμε




Σε κάνει να σκεφτείς και να κατανοήσεις συμπεριφορές και καταστάσεις.
Η συγγραφέας προσεγγίζει και διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη διαταραχή-νόσο με σοβαρότητα και με τον απαιτούμενο σεβασμό και αυτό το πετυχαίνει μέσα από τη στρωτή και, όπως πάντα, εξαιρετική γραφή της και με το χάρισμα που έχει να παρουσιάζει δομημένους και άρτιους τους χαρακτήρες των ηρώων στα βιβλία της.


Η Αλεξάνδρα Πανοπούλου είναι όμορφη, πλούσια και σύντομα θα γίνει πολύ διάσημη κατακτώντας τον τίτλο της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης. Παντρεύτηκε τον μεγάλο της έρωτα, τον Λεωνίδα, ο οποίος την λατρεύει, κι απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Όμηρο. Έχει πάντα κοντά της την παιδική της φίλη Ελίνα, που τρέχει σε κάθε της ανάγκη, και τους γονείς της, που δεν της χαλούν κανένα χατίρι. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι μια πολύ τυχερή κι απόλυτα ευτυχισμένη γυναίκα. Όμως δεν είναι.
Στην ιστορία του βιβλίου η ηρωίδα δεν είναι η Αλεξάνδρα, η πρωταγωνίστρια του. Πραγματική ηρωίδα είναι η Ελίνα, και τραγικοί ήρωες ο Λεωνίδας και ο μικρός Όμηρος. Σύντομα θα καταλάβετε το γιατί…



Συγχαρητήρια κυρία Τζιρίτα για το υπέροχο μοίρασμα που κάνατε μαζί μας, μέσω του βιβλίου σας, βοηθώντας κι εμάς να καταλάβουμε τι εστί ναρκισσισμός εν τέλει. Το αγάπησα το βιβλίο σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου