Τα ναι και τα οχι - Το θαυμαστό σώμα μας




Το τελευταίο διάστημα ακούμε στις ειδήσεις πολλά άσχημα πράγματα που μας έχουν ταρακουνήσει.

 Κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν λέμε όχι και κάποια που μας αρέσουν λέμε ναι

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μιλήσουμε στο παιδί μας για το σώμα και τα όρια του; Ποιες είναι οι κατάλληλες λέξεις που νιώθουμε ντροπή για να μιλήσουμε για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης;

Πρέπει να γίνεται σωστή ενημέρωση από τους γονείς στα παιδιά και τα παιδιά γίνονται πιο ανοιχτά σε αυτά τα θέματα και μαθαίνουν να εκφράζονται και διεκδικούν αυτά που θέλουν, πάντα σε σεβασμό στον εαυτό τους.

Τα παιδιά από νωρίς  έχουν έμφυτη την ανάγκη να ανακαλύψουν το σώμα τους. Η σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός το θαυμαστό σώμα μας έρχεται να δώσει σαφείς απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη εικονογράφηση που βοηθάει στην κατανόηση

Το βιβλίο που έχουμε στα χέρια μας αναφέρετε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Θα μάθουμε τα μέρη του σώματος και τη λειτουργία τους τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου.

Ναι λέμε όταν θέλω κάτι να συνεχίσει όταν μου αρέσει κάτι όταν μου φαίνεται κάτι ωραίο. 
Ενώ όχι λέμε όταν δεν θέλω κάτι και θέλω να σταματήσει κάτι 



Πότε λες ναι και πότε λες όχι; Πότε θέλεις πράγματι να κάνεις κάτι και πότε όχι; Μπορείς εσύ να ακούσεις πότε κάποιος λέει όχι; Ποια είναι τα ευχάριστα μυστικά και ποια τα δυσάρεστα μυστικά; Αυτό το βιβλίο σού μαθαίνει ότι εσύ έχεις τον έλεγχο του σώματός σου.

Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στο σώμα τους: με τα ποδαράκια τους περπατούν, με τα χεράκια τους πιάνουν και αγκαλιάζουν. Αργότερα, εξερευνούν τα συναισθήματά τους και ψάχνουν απαντήσεις για τον κόσμο.


Τα βιβλία της σειράς ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ κάνουν όλη αυτή την εξερεύνηση πιο εύκολη. Ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά, έχουν πλούσια εικονογράφηση και περιλαμβάνουν παραδείγματα από την καθημερινότητα αλλά και ευκολονόητες εξηγήσεις για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου