Εγώ το σώμα μου και οι άλλοι - εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα βιβλίο επίκαιρο και διαχρονικό έφτασε στα χέρια μου. Πόσο σημαντικό είναι απο μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς για τα όρια του σώματός τόσο του δικού τους όσο και των άλλων.



Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη την αυτοπεποίθηση αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων.
Ένα παιδί καθώς μεγαλώνει γνωρίζει πως έχει δικαίωμα του προσωπικού του χώρου και αντιλαμβάνεται πως το σώμα του ανήκει. Το ίδιο πρέπει να σκέφτεται και για τον συνάνθρωπο τού.
Το βιβλίο μελετάει έννοιες  που είναι φιλικές προς το παιδί και γενικά τους βάζει σε σκέψη να συζητήσουν και να σκεφτούν πως ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια όρια, τα οποία δεν πρέπει να τα υπερβαίνουν

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν έννοιες όπως Σεβασμός, συγκατάθεση, και αν τα μάθουν από νωρίς θα αποκτήσουν συνήθειες που θα τους συνοδεύουν στην ενήλικη ζωή τους.

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έννοια που πρέπει να μάθουν είναι ο σεβασμός που σημαίνει ότι κατανοείς τις επιθυμίες του άλλου και να νοιάζεσαι για αυτούς και τις επιθυμίες τους.
Καλό είναι όχι μόνο να το διαβάσετε αλλά και να συζητήσετε μεταξύ σας , οι γονείς με τα παιδιά.

Κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Ψυχογιός



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου