Πόσο Τζερόνιμο Στίλτον είσαι;

 Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους



Πριν 2 χρόνια στο σχολείο 🏫 του γιου μου μας δάνεισαν ένα βιβλίο του Τζερόνιμο. Αυτό ήταν αγάπη και έρωτας από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι πρώτα το διάβασα εγώ και μετά ο γιός μου. Ξεκαρδίστηκα από τα γέλια. Μια έξυπνη ιστορία, με γρήγορη γραφή, με βατό λόγο. 
Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένας νέος τίτλος τρέχουμε να το αποκτήσουμε. Ο ποντικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός και κάθε μέρα ένα παιδάκι που τον ανακαλύπτει τον λατρεύει  Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

Όλα τα παιδάκια στην ηλικία των 7 και άνω αγαπούν πολύ τον Τζερόνιμο για την γραφή του αλλά και για τις σκανταλιές του. 
Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.


ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ!

Στο Ποντικοφιόρδ έχει σημάνει συναγερμός: η Ποντικοζίλντα, η γυναίκα του αρχηγού και η μόνη που μπορεί να μαγειρέψει τον πεντανόστιμο ποντικινγκοχυλό, πάσχει από ποντικινγκοσυνάχι. Μέχρι να γίνει καλά, τέρμα τα περίφημα δείπνα των Ποντίκινγκ. Ο Τζερόνιμορντ ξεκινά αμέσως για να φέρει το γιατρικό αλλά πολύ σύντομα βρίσκεται μουσούδα με μουσούδα με… τους τρομερούς Δράκοντες



ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


«Μα τις χίλιες Μοτσαρέλες, πώς με παρέσυρε πάλι ο Ηρακλής Ποντιρό και έφτασα μαζί του ως την Ινδία; Η αλήθεια είναι πάντως πως μια αγαπημένη φίλη μας χρειαζόταν βοήθεια για να σώσει ένα πολύτιμο ρουμπίνι. Έτσι, βρεθήκαμε μαζί της στο Μπόλιγουντ. Τι απίστευτη περιπέτεια!»



Θα τα βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος και φυσικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου