Διαβάσαμε την στιγμούλα από τις εκδόσεις Διόπτρα

«Η Στιγμούλα είναι δυνατή» (Εκδόσεις Διόπτρα) είναι το δεύτερο βιβλίο της Μαρίνας Γιωτης. Την Στιγμούλα την αγαπάμε 
 Αυτή τη φορά η «Στιγμούλα» επιστρέφει «πιο δυνατή» με μια καινούρια περιπέτεια για να διευρύνει τη φαντασία μας και να μας συντροφεύσει στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας. Συνεχίζει το ταξίδι της ζωής της πιο ώριμη πια και γεμάτη όρεξη να ανακαλύψει τον κόσμο. 
 Αυτή τη φορά πηγαίνει σε ένα χωριό που δεν υπάρχει νερό και τα παιδικά πρόσωπα είναι πολύ λυπημένα

οι κάτοικοι του χωριού θεωρούσαν σαν δεδομένο ότι κάποια πράγματα θα υπάρχουν συνέχεια  και φυσικά με καθημερινές μικρές απολαύσεις χωρίς η ζωή θα ήταν αδύνατη, Τι γίνεται λοιπόν όταν δεν σεβόμαστε τη φύση;
 πως μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το φαινόμενο αυτό και στο σεβασμό απέναντι στη φύση;. η απάντηση έρχεται να μας την δώσει η Στιγμούλα με απλό τρόπο κατανοητό τα παιδιά ανακαλύπτουν σιγά σιγά την έννοια της απληστίας και της αχαριστίας
 Αυτό γίνεται και στο χωριό . η αχαριστία και η απληστία οδηγούν το χωριό στην ξηρασία και τα παιδιά χάνουν την χαρά τους και το κέφι τους.

 Με την σοφή λαική ρήση αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να σεβαστούν και να αγαπήσουν αυτό που απλόχερα τους έδωσε η φύση.  και όλα αυτά τα καταφέρνει η Στιγμούλα γιατί έχει βοήθεια τις αδερφές της. ενώνουν τις δυνάμεις και η ένωση αυτή νικάει και φέρνει πάλι τη χαρά σε όλο το χωριό. 

Ένα παραμύθι που μας δείχνει την ομαδικότητα μέσα από τα μάτια της Στιγμούλας

αξίζει να το διαβάσετε και θα το βρείτε και σε προνομιακή τιμή στις εκδόσεις Διόπτρα



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου