Μαθαίνουμε τις αρετές από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια σειρά που προσεγγίζει τέσσερις βασικές αρετές: τη σύνεση, την υπομονή, την ικανότητα να ακούς προσεκτικά, την ικανότητα να θέτεις στόχους και να προσπαθείς για την επίτευξή τους. Καθεμία από αυτές παρουσιάζεται μέσα από δεκαπέντε μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να τις καλλιεργήσουν και να τις ενισχύσουν, τόσο μέσα τους όσο και στους άλλους και στο περιβάλλον τους. Στις τελευταίες σελίδες περιλαμβάνεται οδηγός για τους γονείς, με επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές.


Μάθε να προσπαθείς



Στο γιο μου πολλές φορές του λέω , οτι κάποια πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς για να επιτευχθεί αυτό που θέλουμε.. Έχεις ποτέ φανταστεί πόσο τέλειο θα ήταν τα μαθήματά σου να γίνονται μόνα τους; Ή το δωμάτιό σου να συγυρίζεται ως διά μαγείας; Ή να μπορείς να διακτινιστείς από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να χρειαστεί να περπατήσεις; Η προσπάθεια είναι απαραίτητο στοιχείο και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, είτε θέλεις να μάθεις, να ολοκληρώσεις μια δουλειά ή να απολαύσεις τη φύση.

Μέσα από δεκαπέντε εικονογραφημένες ιστοριούλες το βιβλίο αυτό υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της αξίας τόσο από ηθική όσο και από κοινωνική άποψη. Ώρα λοιπόν να μάθουμε να προσπαθούμε!
Και ναι στην αρχή μπορεί να δυσκολευτούμε παράδειγμα να συμμαζεψουμε το δωμάτιο μας αλλά μετά θα μας είναι πιο εύκολο

αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βιβλίου πατήστε εδώ


Μάθε να είσαι συνετός  


Στα παιδιά μου πολλές φορές τους λέω να φάνε πρώτα όλο το φαγητό και μετά το γλυκό. αν γιν ει αντίθετα, δεν θα χορτάσουν ίσα ίσα θα θέλουν και άλλο και στο τέλος θα έχουν φάει μόνο γλυκό και θα τους πονάει η κοιλιά. Επίσης πόσες φορές μέσα στο χειμώνα του έλεγα βάλτε τα σκουφάκια στα κεφάλια σας, θα κρυώσετε, φυσικά δεν με ακούν και εκείνη την ώρα η απάντηση τους είναι ωχ άσε μας μαμά, (mama relax) όμως το βράδυ ένα ψιλοβηχα τον έχουν  και μη σου πω και το κεφάλι τους πονάει.
Όταν κάποια πράγματα σας τα λέμε εμείς οι μεγάλοι σας τα λέμε γιατί ξέρουμε. προνοω για να μην έχω μετά προβλήματα.
πάντα προσπαθώ να είμαι συνετός ποτέ δεν θα φάω ένα ολόκληρο κουτί γλυκά γιατί ξέρω μετά θα με πιάσει η κοιλια μου. ούτε φυσικά θα βγω στη παραλία έξω στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.
 Η σύνεση είναι μία από τις κύριες αρετές και αποτελεί τη βάση για τη νοημοσύνη και την προσωπική ωρίμανση.

Μέσα από δεκαπέντε εικονογραφημένες ιστοριούλες το βιβλίο αυτό υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της αξίας τόσο από ηθική όσο και από κοινωνική άποψη. Ώρα λοιπόν να μάθουμε να είμαστε συνετοί!


αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βιβλίου πατήστε εδώ





κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 


Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν και άλλοι δυο τίτλοι


Μάθε να έχεις υπομονή

Μάθε να ακούς

κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου