Όταν έχει κρύο και βαριέσαι να πας ζαχαροπλαστείο , η μόνη λύση είναι να φτιάξεις γλυκό στο σπίτι και οικονομικό! Θα μου πεις δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο , αλλά για να σπάσω την υπογλυκαιμία μου καλό ειναι και αυτό! Ενα πανεύκολο γλυκό, που το μετράς με κούπες αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε σε γραμμάρια την δοσολογία!
μια κούπα ηλιέλαιο
δυο κούπες χαλβάς σιμιγδαλένιος
και αρχίζουμε και καβουρδιζουμε τον χαλβά μέχρι να χρυσίσει
για το σιρόπι
τρεις κούπες ζάχαρη
τέσσερις κούπες νερό και αν θέλουμε βάζουμε και λίγο λεμόνι μέσα!
Οταν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη κατσαρόλα με το χαλβά. Προσοχή μεγάλη γιατί κοχλάζει πολύ και μπορούμε να καούμε! Και μολις είναι έτοιμο το βάζω σε κουπάκια
έτοιμες οι μερίδες μας! Ριχνουμε και λιγο κανελα απο πανω και καλο φαγωτο
μια κούπα ηλιέλαιο
δυο κούπες χαλβάς σιμιγδαλένιος
και αρχίζουμε και καβουρδιζουμε τον χαλβά μέχρι να χρυσίσει
για το σιρόπι
τρεις κούπες ζάχαρη
τέσσερις κούπες νερό και αν θέλουμε βάζουμε και λίγο λεμόνι μέσα!
Οταν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη κατσαρόλα με το χαλβά. Προσοχή μεγάλη γιατί κοχλάζει πολύ και μπορούμε να καούμε! Και μολις είναι έτοιμο το βάζω σε κουπάκια
έτοιμες οι μερίδες μας! Ριχνουμε και λιγο κανελα απο πανω και καλο φαγωτο
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου