Παίζουμε όνομα ζώα φυτά από την As Company

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα επιτραπέζια κάνουν καλό στο παιδί αλλά και στους μεγάλους.
Θα σου πω τους πιο σημαντικούς


Τα επιτραπέζια παιχνίδια συμβάλλουν πολύ θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς ενθαρρύνουν τη συνεργασία , ενισχύουν την επικοινωνία, εξασκούν τη λογική σκέψη, τη στρατηγική και τη μεθοδικότητα.
Πιο συγκεκριμένα:


  • Αναπτύσσουν πνεύμα ομαδικότητας, αφού τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, με σεβασμό και υπομονή, καθώς περιμένουν τη σειρά τους, αλλά και συγκέντρωση καθώς παρακολουθούν και συμμετέχουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
  • Αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες, διότι κάθε παιχνίδι προσφέρει διαφορετικά πράγματα στα παιδιά, όπως: κριτική σκέψη και σφαιρική αντίληψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, λεκτικές κι επικοινωνιακές δεξιότητες.
  • Καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν ότι είτε κερδίσουν είτε χάσουν πρέπει να παραμείνουν ευγενικά και ήρεμα. Άλλωστε μεγαλύτερη σημασία έχει να περάσουν καλά παίζοντας ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
  • Αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αφού σε μια ομάδα όλοι καλούνται να συμμετάσχουν και κάθε ένας ξεχωριστά προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
  • Ψυχαγωγούν και φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά, καθώς τα παιδιά κάνουν κάτι διασκεδαστικό παρέα με τους γονείς τους και τα αδέρφια τους, παίζουν, μαθαίνουν και χαίρονται.


Το επιτραπέζιο που πήραμε πρόσφατα είναι το Όνομα ζώα φυτά
Πολύ γνωστό παιχνίδι και το παίζαμε εμείς πολύ παλιά. 


Στο παιχνίδι δεν επιτρέπονται ξένες λέξεις σίγουρα αλλά από εκεί και πέρα πάλι τίποτε δε είναι στάνταρ. Θα πρέπει να γίνει μια «συμφωνία» για το τι ακριβώς μπορεί να θεωρηθεί ως «Πράγμα» ή αν π.χ. τα ποτά μπορούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία «Φαγητό». Καλό θα είναι βέβαια να υπάρχει και ένα λεξικό τριγύρω για τυχόν ενστάσεις.?>'
Πάντως είναι μια εξέλιξη του παιχνιδιού, για εμάς.
Το παιδί μας έμαθε νέες λέξεις και συγχρόνως βάζει το μυαλό του να σκεφτεί
 Η εταιρεία as Company αφουγκράζεται τις ανάγκες μας και συνεχώς μας εκπλήσσει με καινούργια πράγματα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου