Εύκολο πρωινό με βρώμη και μπανάνα

Το σαββατοκύριακο μας θα είναι γεμάτο βόλτες και δραστηριότητες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου δηλαδή!
Έχουμε και δύο καλέσματα για μεσημεριανό φαγητό (aka μπάρμπεκιου, παγωμένες μπίρες και λοιπά συνοδευτικά), τα οποία με χαροποιούν ιδιαιτέρως.
Μερικές φορές και οι food bloggers χρειάζονται ένα διάλειμμα από την κουζίνα. Όπως επίσης και οι πολυάσχολες μαμάδες, χρειάζονται ενίοτε να απαλλάσσονται από την έγνοια του μεσημεριανού φαγητού. Ειδικά εκείνες που πάντα αγχώνονται για το αν θα γίνει αποδεκτό από κάποιες μικρές κυρίες (aka οι πιο αυστηροί και επιλεκτικοί κριτές του κόσμου).
Ευκαιρία για τη συγκεκριμένη blogger και μαμά λοιπόν να πειραματιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με πρωινά και σνακς που τόσο πολύ της αρέσουν. Ή έστω να καταφέρει να ολοκληρώσει καμιά από τις 128 προγραμματισμένες εργασίες που έχει (για αυτές τις δύο μέρες μόνο).
Η αλήθεια είναι ότι η ετοιμασία του μεσημεριανού φαγητού δεν είναι και τόσο κουραστική. Αυτό που πραγματικά με κάνει να ξεφυσώ γεμάτη απελπισία, είναι η θέα της ούτε-και-βομβαρδισμένη-να-ήτανε κουζίνας και η σκέψη ότι πρέπει να πλύνω και να τακτοποιήσω σκεύη, να καθαρίσω τον πάγκο και (bonus) να τρίψω εστίες και πλακάκια.
Διότι φυσικά εάν είσαι τελειομανής, είσαι τελειομανής παντού και πάντα… ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο βομβαρδίζεις την κουζίνα σου. Πρέπει να το κάνεις σχολαστικά και με επιμέλεια, ούτως ώστε να χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 ώρες προκειμένου να τη συγυρίσεις και να την επαναφέρεις στην αρχική, προ-μαγειρέματος κατάσταση.
Easy oatmeal banana breakfast
Καταλάβατε τώρα γιατί είμαι τόσο χαρούμενη που δε θα χρειαστεί να μαγειρέψω αυτές τις δύο ημέρες; Όχι μαγείρεμα ισοδυναμεί με όχι καθάρισμα κουζίνας. Yeah!
Τα πρωινά μας γεύματα πάντως θα είναι δυναμωτικά, ιδιαίτερα και χορταστικά.
Όπως αυτό εδώ.
Αφήστε που κάπως πρέπει να αξιοποιήσω εκείνες τις 2 μπανάνες που εμφάνισαν τις πρώτες μαύρες κηλίδες. Τι καλύτερο από ένα εύκολο πρωινό με βρώμη και μπανάνα; Δεν πιστεύω να μη σας αρέσει η βρώμη; Εντάξει η υφή της μπορεί καμιά φορά να θυμίζει χαρτί, αλλά σας υπόσχομαι ότι εδώ έχει παραμείνει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο μαζί με γάλα, γιαούρτι (εάν δεν σας αρέσει ούτε το γιαούρτι τότε εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια να σας πείσω… ξαναπεράστε παρακαλώ την Τρίτη που θα έχουμε μια ωραία γλυκιά συνταγή), μπανάνα, κανέλα, μοσχοκάρυδο και εκχύλισμα βανίλιας, οπότε την επόμενη ημέρα ανοίγουμε το βάζο στο οποίο είχαμε αποθηκεύσει όλα αυτά τα υλικά και έχουμε μια κρέμα που δεν είναι ακριβώς κρέμα, αλλά δεν πειράζει που δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι, γιατί έχει πολύ ωραία γεύση και μας γεμίζει ενέργεια.
Επίσης πρέπει να σταματήσω να γράφω αναρτήσεις όταν έχω πιει πολλούς καφέδες… ξεχνάω να βάλω τελεία.
Easy oatmeal banana breakfast
Εύκολο πρωινό με βρώμη και μπανάνα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 3
Υλικά
  • 120 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ώριμες μπανάνες, χωρισμένες σε 3 κομμάτια
  • λίγα ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 1 μπανάνα σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε βάζο που κλείνει με καπάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
  3. Παίρνουμε τα 2/3 από κάθε μπανάνα και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα στο βάζο.
  4. Το υπόλοιπο 1/3 από κάθε μπανάνα το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο βάζο.
  5. Τοποθετούμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά, να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  6. Την επόμενη ημέρα μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μπολ και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη μπανάνα ακόμα και την καστανή ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου