Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο





Ο Σαλιγκαγκάριν, ένα ανυπόµονο και πεισµατάρικο σαλιγκάρι, ξεκινάει το µεγάλο ταξίδι για να δει τον κόσµο πέρα από τα λάχανα όπου γεννήθηκε. Εκεί έξω, στα άγνωστα και απάτητα µέρη που διασχίζει, ρισκάροντας τη ζωή του, κανείς δεν τον διαβεβαιώνει πως θα βγει κερδισµένος. Εκείνος όµως είναι σίγουρος. Και η τύχη βοηθάει τους τολµηρούς. Στο θαυµαστό και… αργό ταξίδι του θα αποκτήσει σοφία και γνώση, θα ανακαλύψει τα όριά του και θα καταφέρει να φτάσει εκεί όπου κανένα σαλιγκάρι δεν έφτασε ποτέ!


Καταπληκτική η ιστορία του Σαλιγκαγκάριν, ολοκαίνουργια, φρεσκότατη και πολύ μα πολύ περιπετειώδης. Γραμμένη από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, μια ιστορία γεμάτη …ιστορία! Γεμάτη αγάπη για το άγνωστο, την περιπέτεια, τα βιβλία, το καινούργιο και διαφορετικό.
Απλά μαθήματα φυσικής και νέες λέξεις σαν τη βραδύτητα, τον αφανισμό, τις αξίες, τις  μεγάλες αποφάσεις και τα τεράστια βήματα στη ζωή, το πεπρωμένο, τη δυσπιστία, την ειρωνεία, την αφυδάτωση, την εξερεύνηση, την απεραντοσύνη του κόσμου, την ιστορία. Τόσα κι αλλά τόσα θέματα ακουμπά τούτη η περιπέτεια. Να ανακαλύψει κάποιος, να σκεφτεί, να καταλάβει και να γεμίσει δύναμη και κουράγιο να φτάσει …όπου δεν μπορεί!



Ρίσκο η κάθε στιγμή, το κάθε βήμα, κίνδυνοι και απρόσμενα μονοπάτια. Έχει όμως μια γλύκα η διαδρομή, έχει μια απίστευτη ικανοποίηση το αποτέλεσμα, ο προορισμός, το «φτάσιμο». Γεμάτο διδάγματα, συμβουλές και περιπέτεια και την ίδια στιγμή  χωρίς διδασκαλισμούς, παρέα με τον πιο αδύναμο, αργό και συμπαθητικό ήρωα που φιλοτέχνησε με τα πινέλα και όλα του τα εργαλεία του ο Αλέκος Παπαδάτος. Ήρωας μοναδικός που δεν τον χωράει ο τόπος…, σαν την ψυχή του νέου που θέλει να κατακτήσει το …σύμπαν!

Για παιδιά από 6 χρονών… για τολμηρούς μαχητές της ζωής!
Η αλήθεια είναι πως ήρωες σαλιγκάρια στα παραμύθια δεν συναντά συχνά κανείς. Όταν όμως πρόκειται για ένα ανυπόμονο, περίεργο και παράτολμο σαλιγκαράκι, τότε η ιστορία του πρέπει να ακουστεί παντού και …στη στιγμή! Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, να δει τι υπάρχει πιο πέρα από τα λάχανα του κήπου που γεννήθηκε. Θέλει να  ταξιδέψει, να γευτεί νέες περιπέτειες, να ζήσει με άλλα λόγια διαφορετικά από τους οικείους του και …τη γενιά του ολόκληρη. Να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια που το κυκλώνουν. Kαι παρά τις νουθεσίες - συμβουλές των μεγαλύτερων, των δικών του και όλου του περίγυρού του, εκείνο δεν ακούει κανέναν. Παίρνει το δισάκι του στην πλάτη και ξεκινά το παράτολμο ταξίδι του…
Χωρίς να χάσει το θάρρος, την πίστη, την τόλμη, τη σιγουριά της απόφασής του και το πείσμα του, ούτε  για μια στιγμή, φτάνει εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανένα άλλο σαλιγκάρι!
Και τότε θα συμβούν μικρά θαύματα που θα «σώσουν» τη ζωή, την ψυχή και τη δίψα του για γνώση…

Θα το βρείτε στις εκδόσεις μεταίχμιο



✔️ Ο ΣΑΛΙΓΚΑΓΚΑΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤ' ΑΣΤΡΑ
✏️ Συγγραφέας: Νίκος Παναγιώτοπουλος 🎨 Εικονογράφος: Αλέκος Παπαδάτος
👧🏻👦🏻 Ηλικίες: 6-10+

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου