Διάβασα το Σμαράγδι στη βροχή

Μέσα στις γιορτές έλαβα από τις εκδόσεις Το βιβλίο Σμαράγδι στη Βροχή. Μια ωραία συντροφιά για τις κρύες απογευματινές ώρες του Δεκεμβρίου
Το βιβλίο το λάτρεψα, Είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Έντονες εικόνες απ' όλες τις χρονικές περιόδους που διαδραματίζονται προκαλούν πλήθος συναισθημάτων. Μια ιστορία που ξεκινάει με το βομβαρδισμένο Πειραιά το '40 με ό,τι συνοδεύει τα αποτρόπαια εκείνα κατοχικά χρόνια και καταλήγει στην αστική Αθήνα του ' 60. Αναφορά ιστορικών στοιχείων τόσο όσο πρέπει, χωρίς μελοδραματισμούς. Η μία ανατροπή πάνω στην άλλη. Άρτια δομημένοι χαρακτήρες. 

Ένας πετυχημένος τίτλος που εκφράζει το χαρακτήρα της κοπέλας, όση κακοποίηση κι αν έχει υποστεί η ψυχή και το σώμα της, η βροχή μόνο μπορεί να ξεπλύνει από πάνω της τη ντροπή που νιώθει.





ένα μυθιστόρημα που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα για πολλούς λόγους: την εξαίσια απόδοση της ατμόσφαιρας εκείνης της περιόδου χωρίς περιττές αναλύσεις του ιστορικού κομματιού της ή μελοδραματισμούς, τις παραστατικότατες περιγραφές καταστάσεων, συναισθημάτων και χαρακτήρων, τους απόλυτα ταιριαστούς με την εποχή και την ψυχοσύνθεση των ηρώων διαλόγους , την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τη συγγραφέα, τα σημαντικά μηνύματα για τη δύναμη της θέλησης, της υπομονής και της αγάπης, που μέσα από την πολυτάραχη ζωή της κεντρικής ηρωίδας του, της Νάντιας, περνάει στον αναγνώστη. 

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα και μάλιστα σε προνομιακή τιμή
προμηθευτείτε το κάντε ένα δώρο στις γιορτές σε αυτούς που αγαπάτε



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου