Φαγητό με το κουτάλι

Έφτασε η ώρα το μωράκι σας να αφήσει το μπιμπερό και να πιάσει το κουτάλι...Αγαπητές μητέρες ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μετάβαση στην στερεά τροφή.

Θα έχετε ακούσει από τη μητέρα σας - σε περίπτωση που είστε νέα μαμά ή θα το έχετε συζητήσει με φίλες σας μητέρες ότι γύρω στον 6ο μήνα ζωής το αγγελούδι σας θα γευτεί ... το φαγητό! Αρχικά όταν σας ενημερώσει ο γιατρός σας πως υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές, θα δείτε και το ίδιο το παιδί να ζητά περισσότερο φαγητό και πολλές φορές να «λιγουρεύεται» το δικό σας γεύμα.

Για να μην υποβάλλεται το παιδάκι σας στο μαρτύριο της αφαγίας ξεκινήστε εντατικά μαθήματα μύησης του μωρού σας στον κόσμο της γεύσης.
Βέβαια μπορεί κάποιες πρώτες προσπάθειες να αποτύχουν και το μωρό να συνεχίσει να θέλει να πίνει γάλα. Μην το πιέσετε και μην πιεστείτε ούτε εσείς.
Ο απογαλακτισμός ξεκινάει σταδιακά, και για μερικά μωρά μπορεί η έναρξή του να γίνει και στον 7ο μήνα. Η μετάβαση από το γάλα στην στερεά τροφή αποτελεί και το τέλος της αποστείρωσης, αφού πια το μωρό έρχεται σε επαφή με διάφορα σκεύη, έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα και ούτως ή άλλως αρχίζει να ανακαλύπτει με το στόμα του και ότι άλλο βρίσκει μπροστά του εκτός από τροφή.
Άρα είναι ανούσιο να συνεχίσετε την αποστείρωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται ο καλός καθαρισμός των σκευών που χρησιμοποιεί το μωρό (μπιμπερό, πιπίλες, μαγειρικά σκεύη).
Δώστε στο παιδάκι σας ένα κουταλάκι ή πιρουνάκι με στρογγυλεμένες άκρες και θα δείτε πόσο θα ενθουσιαστεί με το καινούριο του παιχνίδι... Αυτό το σετ διευκολύνει το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο φαγητό. Το πιρούνι, το μαχαίρι και το κουτάλι είναι από ελαφρύ ανοξείδωτο ατσάλι με ειδικά σχεδιασμένες χειρολαβές από πολυμερές για τα χεράκια των παιδιών. Οι άκρες είναι στρογγυλευμένες για απόλυτη ασφάλεια.
Θα απολαύσετε τις εκφράσεις της φατσούλας του καθώς δοκιμάζει, επιδοκιμάζει και αποδοκιμάζει όλες τις τροφές που γαργαλούν τον ουρανίσκο του. Μια τόση δα μπουκίτσα αποτελεί το "βάπτισμα του φαγητού" για το μωρό σας. Ξινό, γλυκό, πικρό... μωρουδίστικη γεύση ζωής και αφήστε το αγγελούδι σας να πέσει με τα μούτρα στο πιάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου